pruik kopen

Wat is een pruik? Goed dat je het vraagt. Een pruik is kapsel dat gemaakt wordt gemaakt van kunstmatig haar  of echt haar. Het is bedoeld om te dragen op je hoofd. Natuurlijk andere fantasie zijn niet uitgesloten. Als je terugkijkt naar de geschiedenis van de pruik en wie de uitvinder is. De uitvinder van de pruik is de Franse koning Lodewijk XII. Uit onderzoek blijkt dat de Franse koning al vroeg kaal was en dat hij lange, witte en gekrulde pruiken liet maken. De pruiken werden ook verzorgd door ze te poederen en de haren te kammen in de pruikenkamer.  De pruikentijd duurde dan ook van de zeventiende tot aan de negentiende eeuw. Ook al was het een mode die begon in de zeventiende eeuw, tot de dag van vandaag is de mode pruiken kopen niet voorbij. 

Het materiaal

Pruiken worden gemaakt om op je hoofd te dragen. Vroeger waren de pruiken van kunstmatige producten gemaakt. Tegenwoordig worden er ook veel pruiken van echte haren gemaakt. Er zijn bepaalde kappers die van echte haren pruiken maken. Pruiken kopen is niet meer nodig voor kappers die zelf pruiken maken. Kappers hebben zich gespecialiseerd in het maken van pruiken met echt haar. Dit is vooral populair in Europa en AziĆ«. Stel je voor je hebt een paspop hoofd, je legt de haren naast elkaar neer en begint met naaien, je hebt elastische bakje nodig. De haren worden netje eerst horizontaal en daarna verticaal neergelegd. Daarna begin je met naaien, je kan ook de machine gebruiken gaat sneller. 

Waar te dragen

Pruiken kopen kan in kapperszaken, in feestwinkels en ook via internet. Er zijn verschillende doelen om een pruik te dragen. Pruiken kunnen gedragen worden in het dagelijks leven, als je niet tevreden bent over je eigen haren. Tijdens feestje omdat het past bij je kostuum of omdat jij je meer voelt aangetrokken tot het andere geslacht en jij je haren anders wilt hebben als je met je partner bent. Mensen met de ziekte van kanker die een onder behandeling zijn en geen haren meer hebben dragen vaak ook een pruik. Het is voor die mensen fijn dat tegenwoordig de pruiken ook van echt haar gemaakt worden zodat het minder jeukt. 

Door Redactie

Gerelateerd bericht