financeinfologo

Prepaid creditcards zijn een handig betaalmiddel voor mensen die geen creditcard willen of kunnen aanvragen bij een bank. Het voordeel van een prepaid creditcard is dat je alleen kunt uitgeven wat erop staat. Zo voorkom je dat je in de schulden komt. Maar waar moet je op letten als jij denkt aan prepaid creditcards vergelijken? In deze blog lees je alles wat je moet weten.

De kosten van een prepaid creditcard

Bij het vergelijken van prepaid creditcards is het belangrijk om te kijken naar de kosten. Denk aan de aanschafkosten, maandelijkse kosten en transactiekosten. Sommige prepaid creditcards zijn gratis, terwijl andere kaarten hoge kosten met zich meebrengen. Let dus goed op de kosten voordat je een prepaid creditcard aanschaft.

De mogelijkheden van een prepaid creditcard

Niet alle prepaid creditcards bieden dezelfde mogelijkheden. Zo kun je bij de ene kaart alleen online betalen, terwijl je met de andere kaart ook in fysieke winkels kunt betalen. Ook zijn er prepaid creditcards waarmee je geld kunt opnemen bij een geldautomaat. Kijk dus goed welke mogelijkheden voor jou belangrijk zijn en vergelijk de kaarten op basis daarvan.

De veiligheid van een prepaid creditcard

Veiligheid is natuurlijk ook een belangrijk punt bij het vergelijken van prepaid creditcards. Kijk of de kaart is voorzien van een pincode en/of een chip en of er een verzekering is in geval van fraude of verlies van de kaart. Door het vergelijken van prepaid creditcards kun je de kaart vinden die het beste bij jou past. Let dus goed op de kosten, mogelijkheden en veiligheid voordat je een keuze maakt.

Door Redactie